Türkiye de Diş Dolgusu

Türkiye de Diş Dolgusu

Türkiye de diş dolgusu, dişlerin çürük sonucu oluşan boşluklarını doldurabileceğimiz, dişlerin güzel ve bütün şeklini ve  dişlerin işlevini tam olarak yerine getirme kabiliyetini geri kazandırdığımız bir yöntemdir.

Doktor dişin çürük kısımlarını muayene eder, biriken tartardan dişleri iyice temizler ve ardından boşlukları diş dolgu malzemeleri ile doldurur.

Diş dolguları sadece dişleri restore etmeye ve çekici şekli geri kazanmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda erozyona ve çürümeye neden olan bakterilerin yaşadığı yerleri tıkadığı için bakterilerle savaşma da başka bir role sahiptir.

AnesteziLokal
İşlem süresi15 dakika
Seans süresi1 seans 
SonuçlarHemen
Turk Aesthetic maliyetDiş başına 50 Euro
Diş dolgusu hakkında hızlı bilgi

Diş dolgusu Avantajları

Diş dolgusu, her türlü yiyecek ve içeceğe karşı ağrı ve hassasiyete neden olan çürükleri tedavi eder.

Tırnak yeme alışkanlığı veya buz kırma alışkanlığı gibi birçok kişinin yanlış davranışları sonucunda ortaya çıkan boşluklardan veya doğuştan gelen çatlaklardan kurtulmak için dolgu yapılabilir.

Neden diş dolgusuna başvuruyoruz?

Çürük dişlerde aşınmaya neden olan en büyük sorundur ve aşağıdaki gibi çeşitli faktörlerin bir sonucu olarak ortaya çıkar:

  • Sağlıksız beslenme alışkanlığı, bakteriler için diş erozyonuna neden olan fazla asit tüketimi dişlerde çürüğe neden olur.
  • Dişleri temizlemeyi ihmal etmek veya yanlış temizlemek, dişlerin üzerinde yüksek hızda plak tabakaları birikir.
  • Bol şekerli içecekler tüketmek.
  • Azı dişlerine ve arka dişlere yapışan ve yüzeyde uzun süre kalan yiyecekler.
  • Ağız kuruluğu: Tükürük, plak katmanlarının ve yemek artıklarının ağızdan sürekli olarak uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • Gastroözofageal reflü hastalığı, mide asidi diş minesini yavaş yavaş çözer.
  • Yeterli florür alamamak. Florür diş erozyonunu önlemede en önemli unsurlardan biridir.

Diş çürüğü belirtileri

  • Yemek yerken ve bir şeyler içerken artan diş ağrısı.
  • Dişler arasındaki boşluklar.
  • Şiddetli hassasiyet.
  • Diş yüzeyinde siyah, beyaz veya kahverengi pigmentler (renkler).

Türkiye de diş dolgu işlemi videosu

Türk Aesthetic diş hekimliği alanında geniş deneyime sahiptir ve dünyanın en iyi merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

İşte İstanbul Türk Aesthetic Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz diş dolgularından birinin videosu.

Diş dolgusu aşamaları

Aşamalar:

Toplam zaman: 15 dakika

Türkiye de diş dolgusu öncesi

Doktor, diş hastalığını doğru bir şekilde teşhis etmek için hastadan dişlerin röntgenini çekmesini ister.

Türkiye de diş dolgusu sırasında

Diş dolguları diş kliniğinde tam sterilizasyon koşullarında gerçekleştirilir ve tedavi gerektiren çok sayıda diş olması durumunda dolgu işlemi her biri 20 ila 30 dakika sürebilir ve birden fazla seans gerekebilir ve aşağıdakiler aracılığıyla yapılır:
Öncelikle lokal anestezi uygulanır.
Doktor dişin minesini açar ve içinde biriken çürüğü özel aletlerle çıkarır, ardından kökten hasar görmüş diş dokusunu çıkarır.
Oluşan boşluğun genellikle bir grup mineralden oluşan özel bir malzeme ile doldurulması dişin katmanları dolgu işlemine izin verecek şekilde delindikten sonra, dolgu katmanları yavaşça sokularak her bir katmanın kuruması ve dişin içine kapanması sağlanır. 

Türkiye de diş dolgusu sonrası

Dolgudan sonra iki saat boyunca hasta bir şeyler yiyip içmekten kaçınmalıdır ve tedavinin ilk gününden sonra o bölgede ağrılar olabilir bu nedenle gerektiğinde ağrı kesici kullanılması için hekim tarafından ağrı kesici verilir.
Hasta operasyon sonrası herhangi bir komplikasyon yaşamamak için ağzını fırça ile temizlemeye ve diş ipi ile temizlik yapmaya özen göstermelidir.
Bazen doktor, diş tedavisinden sonra bölgede bir enfeksiyon olduğunda antibiyotik almayı önerebilir ve yüksek sıcaklık, şiddetli ağrı, kanama veya ağızdan akıntı gibi bazı belirtiler ortaya çıkarsa derhal doktora gitmelisiniz.

Tahmini maliyeti: 50 EUR

Türkiye de diş dolgularının değiştirilmesi

Dolgulu dişin etrafında uzun süre ağrı hissetmeye başladığınızda, sorunu gidermek veya dolguyu değiştirmek için diş hekimine gitmeniz gerektiği anlamına gelir. Diş dolgunuzu değiştirmeniz gerektiğini söyleyen bazı işaretler:

  • Dişte Çatlak: Çatlaklar nedeniyle dişlerinizdeki dolgular artık destek sağlayamaz.
  • Diş ağrısı: Doldurulan dişin olduğu bölgede şiddetli ağrı hissettiğinizde, dişin içinde yeni bir boşluk olduğunun işareti olabilir.
  • Diş dolgusunda boşluklar: Yemek yerken dolgu malzemesine yemek girdiğini hissedebilirsiniz ve uzun vadede diş boşluklarında artış olabilir.

Türkiye de diş dolgusu çeşitleri

Altın

  • Dayanıklılık: Bu tip kalıcı dolgu, 10 ila 15 yıl ve daha fazla sürer.
  • Sertlik : Aşırı çiğneme basıncına dayanır.
  • Estetik yönü: Altından yapılan estetik diş dolguları, örneğin gümüş (amalgam) yapılan diş dolgularından daha güzel ve doğal şekliyle daha uyumludur.

Gümüş

  • Dayanıklılık: Gümüş diş dolguları 10 ila 15 yıl dayanır.
  • Sertlik : Çeşitli baskılara karşı dayanıklıdır.
  • Maliyet: Altın diş dolgularından daha azdır.

Kompozit

  • Renk: Şimdiye kadarki en güzel diş dolgusu türü, çünkü rengi orijinal dişlerin rengiyle eşleşir ve görünmez hale gelir.
  • Kimyasal bağlanma: Kompozit diş dolguları dişlerle kimyasal olarak etkileşime girerek destek seviyesini arttırır ve diş yapısını güçlendirir.
  • Çok yönlü kullanım: Sadece diş çürüğü için değil, aşınmış dişleri onarmak, boşlukları doldurmak veya ön dişleri doldurmak için de kullanılır.
  • Güvenlik: Bu tip, güvenliği artıran amalgam dolgular gibi büyük bir diş minesi tabakasını çıkarmaya gerek duymaz.

Türkiye de diğer diş dolguları

Seramik

Porselenden yapılırlar ve pigmentasyona karşı güçlü dirençleri ile karakterize edilirler ve bu tip 10-15 yıl kalabilir.

Cam diş iyonomer dolguları

Özel bir cam türünden yapılırlar ve çocuklarda yaygın olarak kullanılırlar. Bu tip dişlere çürümeye karşı korumayı artıran florür sağlar. Yaklaşık 5 yıl kullanılabilir.

Lazer ile diş dolguları

Lazer, dişlerdeki boşlukların tespit edilmesine katkıda bulunur ve diş dolgusu gereken yerleri gösterir.

Dolgu yerlerindeki ve diş aralarındaki tüm bakterileri yok etmek için lazer kullanılır ve bu işlem herhangi bir anestezi gerektirmez.

Lazer, sıcağa veya soğuğa karşı hassasiyetten kurtulmaya yardımcı olur.

Yan etkileri – Türkiye de diş dolgusu

Türkiye de diş dolgusu çok güvenli ve rahat bir işlemdir; sadece soğuk veya sıcak içecekler veya yiyecekler alındıktan sonra hassasiyete neden olabilir.

Türkiye de diş dolgusu fiyatı

Türkiye de diş dolgusu fiyatı kullanılan malzemelerin cinsine göre değişmekte olup, dolgu fiyatlarına diş kanallarının tedavisi dahil değildir. Türk Aesthetic tek diş için dolgu ücreti 45 eurodur Türk Aesthetic merkezinden fiyat bilgisi almak için link üzerinden ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

SSS – Türkiye de diş dolgusu

Türkiye de diş dolgusu sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Işlemden iki saat sonra yemeye ve içmeye başlanmalıdır.
İki saat boyunca sıcak içecekler içmeyin.
Bütün gün katı yiyecekler yemekten kaçının.
Dolgudan sonra dişleri fırçalarken diş fırçası ve diş macununu nazikçe kullanın.

Türkiye de diş dolgusu sonrası püf noktaları nelerdir?

Diş kontrolleri için doktora düzenli olarak gidilmelidir.
Diş bakımı
Yavaşça çiğnemek
Asitli içeceklerden kaçının

Türkiye de diş dolgusu ağrılı mıdır?

Beyaz diş dolguları, avantajları nedeniyle birçok durumda arzu edilen en popüler diş dolgusu türlerinden biridir. Doktor, beyaz diş dolgularını yerleştirmek için lazeri kullanır, yani hasta hiçbir acı hissetmez ve takmak için uzun zaman gerektirmez, ayrıca harika sonucu ve doğal dişler gibi doğal görünümüne kavuşur.

Son olarak Türk Aesthetic İstanbul’da dolgu tedavisi hakkında bilgi ve fiyat talep etmek için link üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook
X
LinkedIn
Tumblr
Pinterest
Email
WhatsApp